paiviryhta.com_kollaasi8

TERVETULOA

Mukavaa, että löysit sivuilleni. Olen Päivi, valokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Hämeestä. Kuulun siihen ihmisryhmään, jolla kamera on ollut menossa mukana lapsuusvuosista lähtien.

 

Ihan pienenä pyöräilin paljon ja leikin nukeilla. Sitten löysin kaapista äidin vanhan Agfa-kameran. Näppäilin kuvia pihapiiristä, sisaruksista, hölmöistä ilmeistä  ja pilvistä. Kaikesta hauskasta mitä seitsemänvuotiaan tytön elämään kuului. Myöhemmin aloin kehitellä isompia projekteja. Taisin olla kymmenvuotias, kun keksin suostutella vuotta nuoremman pikkusiskoni malliksi. Käärin hänet huolellisesti vessapaperiin ja niin muumio oli valmis. Kamera räpsyi ja muumio yritti näyttää mahdollisimman pelottavalta. Välillä vaihdettiin lokaatiota olohuoneesta keittiöön ja pihallakin piipahdettiin.

 

Valmista tuli! Hieno idea hurjasta muumiosta oli tallennettu. Muistan myös erittäin hyvin, että jostain syystä äiti ei ollut yhtä ihastunut valmiit kuvat nähtyään (ja maksettuaan). Kummallista – kuka nyt voisi vastustaa 36 kymppikuvaa keltaiseen vessapaperiin kääritystä hahmosta!

 

Haave valokuvaajan ammatista pysyi mukana nuoruusvuosien menossa ja parikymppisenä pääsin opiskelemaan alaa. Suorinta tietä en kuitenkaan päätynyt kuvaajaksi. Leipätyöni oli vuosien ajan lehtitalon studiolla kuvausten järjestelyhommissa, mutta valokuvaus säilyi koko ajan rakkaimpana harrastuksena. Perhe kasvoi ja saadessamme kolmannen lapsemme, päätimme muuttaa takaisin minun ja mieheni synnyinmaisemiin. Uusi elämä alkoi maaseudulla, pitkän peltotien päässä. Oli tullut aika jättää työt Helsingissä ja keksiä jotain uutta.

 

Tässä siis ollaan! Olen valtavan iloinen, että saan nyt tehdä sitä mikä on ollut nuoresta lähtien suurin haaveeni – työskennellä valokuvaajana.

 

Tavataan kuvausten parissa!
Päivi